Pierogi pochádzajú zo strednej a východnej Európy a najčastejšie sú najčastejšie považované za poľské.
Tieto knedle môžu byť plnené zemiakmi, mletým mäsom, syrom, ovocím alebo kyslou kapustou. Zvyčajne sa varia a potom opekajú na panvici v masle s cibuľou.

Modak je sladkosť z Maháráštry, ktorá sa ponúka Pánovi Ganešovi počas Ganesh Chathurthi, sviatku venovaného jemu každý rok medzi augustom a septembrom.
Tento knedlíček v tvare slzy je vypracovaný z ryžovej múky a naplnený kokosom a jaggery – nerafinovaným celým trsteným cukrom.

Tieto azerbajdžanské knedle sú naplnené jahňacím alebo hovädzím mäsom a zvyčajne podávané v bujóne.
Podobne ako najkompaktnejšie talianske cestoviny, aj tieto sú ručne skladané, čo je proces zložitejší kvôli ich malým rozmerom. Soľ a cesnaková omáčka to dokonale dopĺňa s dodatočnou pikantnosťou.

Kartoffelknoedel, alebo zemiakové knedle, sa nachádzajú po celom Nemecku a zvyčajne sprevádzajú mäsové jedlá.
Bavorská variácia kombinuje surové aj uvarené zemiaky, naplnené kôrkou alebo náplňou z chleba.

Toto je populárne pouličné jedlo v Brazílii: silné kuracie knedle, vyrobené z vyprážaného cesta s roztrhaným kuracím mäsom v strede.
Tvarujú sa vo forme slzy, pravdepodobne aby pripomínali kuracie stehno – jedlo bolo pôvodne vyrobené z mäsa stehna. Niektorí pridávajú zemiaky do cesta pred vyprážaním, pre dodatočnú sacharidovú silu.

Inšpirované článkom zo stránky CNN travel.