Prečítajte si 3. časť našej sérii o najchutnejších jedlách sveta! Po tom, čo sme vám v predošlých častiach ukázali exotické pokrmy z rôznych kútov sveta, sme pripravení na ďalšiu dávku gastronomických zážitkov. V tejto časti sa vydáme na ďalšiu kulinárnu výpravu a objavíme nové knedličky, ktoré nám ponúka svetová kuchyňa.
Pelmeni
Pelmeni sú ruské knedle zo Sibíra, pravdepodobne zavedené do ruskej kuchyne Mongolmi.
Podobne ako čínske jiaozi, turecké manti a východoeurópske pierogi, pelmeni sa vyznačujú hrúbkou cesta knedlíka.
Pelmeni môžu byť plnené čímkoľvek od mäsa cez huby až po syr, ale nikdy nie čímkoľvek sladkým.
Dim sim
Niektorí puristi knedlíkov tvrdia, že austrálsky dim sim je len zdeformovanou verziou čínskych knedlíkov.
Ale my hovoríme, že ak má knedlík fanúšikov stojacich v rade, je to dobrý knedlík.
Dim sim je kombináciou mäsa alebo rýb zmiešaných s kapustou a zabalených do obalu. Môže byť uvarený na pare, vyprážaný alebo grilovaný a zvyčajne je oveľa väčší ako čínsky knedlík.
Dim simy zvyčajne chutia po zázvorove – to je charakteristický rys západných čínskych kuchýň, ktoré sa nachádzajú v Austrálii, Severnej Amerike a Európe.
Brik