Uszka sú podobné poľským pierogám – slovo „uszka“ znamená „ušká“ po poľsky. Zvyčajne sú plnené mletým mäsom a hubami a vkladané do borsču.
Uszka plnené hríbovými hubami a nasekanou cibuľou bez mäsa sa podávajú v čistom borsči na večeru Štedrého dňa v Poľsku.
Podobné čínskym párkom, japonské gyoza sa obvykle vyrábajú s tenkými obalami a plnia mletým bravčovým mäsom.
Mrazené gyoza sa nachádza vo väčšine potravinových obchodov po celom svete, ale najlepšie reštaurácie na gyozu sa vždy ukážu ako dierky v stenách mimo staníc tokijského metra.
Nájdené na čínskych menu prevažne v Spojených štátoch, krabie rangoon sú hlboko vyprážané knedlíky podávané ako príloha.
Sú plnené smotanovým syrom a imitáciou krabieho mäsa vyrobeného z rybej pasty.
Možno to nie je autentické čínske jedlo, ale láska k vyprážanému syru prekonáva kultúry.
Netypickými plnenými bravčovými knedlíčkami Teochew fun gor sú obvykle plnené arašidmi, pažítkou, sušenými krevetami, bravčovým mäsom, reďkovkou, hubami a koriandrom.
Obal je vyrobený z kombinácie pšeničnej múky, tapiokovej múky, kukuričného škrobu a zemiakového škrobu, vďaka čomu má fun gor svoj priehľadný vzhľad.
Teochew fun gor je najobľúbenejší v kantónskych reštauráciách s dim sum.
Obvykle trojuholníkového tvaru, samosy sú hlboko vyprážaným obľúbeným občerstvením v južnej a juhovýchodnej Ázii.
Môžu byť plnené rôznymi náplňami, vrátane zemiakov, cibule, hrášku, šošovice a mletej jahňaciny.
Nestáva sa často, že krajina ako Gruzínsko, ležiaca na pomedzí Východnej Európy, Ruska a Strednej Ázie, má svoj vlastný druh knedlíkov.
Khinkali sa podobajú na xiaolongbao. Tvorí sa zahustením záhybov obalu na vrchu a naplnením korenistým mäsom z hovädzieho a bravčového mäsa.
Khinkali sú obvykle podávané s hrubým mletým čiernym korením.