Najchutnejšie knedličky sveta 5. časť

Najchutnejšie knedličky sveta 5. časť

Prichádza 5. časť nášho pútavého objavovania najchutnejších knedlíčkov na planéte! Prichádzame s novými zaujímavosťami a lahôdkami, ktoré možno ešte nepoznáte.

Uszka

Uszka sú podobné poľským pierogám – slovo „uszka“ znamená „ušká“ po poľsky. Zvyčajne sú plnené mletým mäsom a hubami a vkladané do borsču.

Uszka plnené hríbovými hubami a nasekanou cibuľou bez mäsa sa podávajú v čistom borsči na večeru Štedrého dňa v Poľsku.

uzska

Gyoza

Podobné čínskym párkom, japonské gyoza sa obvykle vyrábajú s tenkými obalami a plnia mletým bravčovým mäsom.

Mrazené gyoza sa nachádza vo väčšine potravinových obchodov po celom svete, ale najlepšie reštaurácie na gyozu sa vždy ukážu ako dierky v stenách mimo staníc tokijského metra.

gyoza-china-japonsko

Crab rangoon

Nájdené na čínskych menu prevažne v Spojených štátoch, krabie rangoon sú hlboko vyprážané knedlíky podávané ako príloha.

Sú plnené smotanovým syrom a imitáciou krabieho mäsa vyrobeného z rybej pasty.

Možno to nie je autentické čínske jedlo, ale láska k vyprážanému syru prekonáva kultúry.

krabie-knedlicky

Teochew fun gor

Netypickými plnenými bravčovými knedlíčkami  Teochew fun gor sú obvykle plnené arašidmi, pažítkou, sušenými krevetami, bravčovým mäsom, reďkovkou, hubami a koriandrom.

Obal je vyrobený z kombinácie pšeničnej múky, tapiokovej múky, kukuričného škrobu a zemiakového škrobu, vďaka čomu má fun gor svoj priehľadný vzhľad.

Teochew fun gor je najobľúbenejší v kantónskych reštauráciách s dim sum.

teochew-fun-gor

Samosa

Obvykle trojuholníkového tvaru, samosy sú hlboko vyprážaným obľúbeným občerstvením v južnej a juhovýchodnej Ázii.

Môžu byť plnené rôznymi náplňami, vrátane zemiakov, cibule, hrášku, šošovice a mletej jahňaciny.

samosa-azia

Khinkali

Nestáva sa často, že krajina ako Gruzínsko, ležiaca na pomedzí Východnej Európy, Ruska a Strednej Ázie, má svoj vlastný druh knedlíkov.

Khinkali sa podobajú na xiaolongbao. Tvorí sa zahustením záhybov obalu na vrchu a naplnením korenistým mäsom z hovädzieho a bravčového mäsa.

Khinkali sú obvykle podávané s hrubým mletým čiernym korením.

khinkali

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *